Op zaterdag 16 juni houdt de Balloohoeve alweer voor de twaalfde keer een open dag.

Ook dit jaar zal de multifunctionaliteit van het bedrijf volledig getoond worden. Behalve de zorgboerderij, die haar deuren openstelt voor alle geïnteresseerden in de dagbesteding die de Balloohoeve biedt, zijn de winkel en de camping open. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom op de Balloohoeve; koffie en thee wordt u aangeboden. Het terras is geopend en er worden rondleidingen verzorgd. Voor de kinderen is er een springkussen.

Kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking kunnen gebruik maken van onze dagbesteding. Wij maken onderscheid tussen de zorgboerderij en de zorgmanege. Op de boerderij worden boerderij-werkzaamheden verricht zoals het verzorgen van de koeien, de kippen en het kleinvee, het werken in de tuin en de natuur. Daarnaast bieden we creatieve activiteiten voor die deelnemers die daar plezier aan beleven.

Op de zorgmanege wordt er met paarden gewerkt. Er wordt geborsteld, geknuffeld, gereden en verzorgd. Minimaal één dagdeel in een kleine groep is er volop aandacht voor de deelnemer en de paarden. Tijdens de open dag is er de mogelijkheid om kennis te maken met onze dagbesteding, en zullen onze begeleiders alles vertellen over de mogelijkheden.

Bent u op zoek naar zinvolle vrijetijdsbesteding voor uw kind met een beperking? Dan kunt u bij ons terecht in de kindergroep. Op zaterdag bieden wij de boerderij beleving aan kinderen. Het verzorgen van de dieren, werken in de tuin en natuurlijk veel tijd om te spelen en sociale vaardigheden te oefenen. Dit alles onder begeleiding en binnen de grenzen van ons erf.

Ons prachtige nieuwe gebouw, wat in 2017 heel bewust in de omgeving geplaatst is, biedt ook de mogelijkheid aan buitenstaanders om de paardrijbak of de scholingsruimte te huren. Op 16 juni kunt u de mogelijkheden zien en bespreken met de medewerkers van de Balloohoeve.
Iedereen is van harte welkom op de Balloohoeve op zaterdag 16 juni om kennis te maken met onze zorgboerderij, biologische winkel, de manege en de camping. Voortdurend worden rondleiding verzorgd op ons terrein; u mag op alle plekken van het bedrijf een kijkje nemen en de passie van ons team ervaren.

U vindt de Balloohoeve aan de Balloo 52 in Balloo.

Flyer opendag