De boerderijwinkel

Gezond, puur, eerlijk én lekker

Biologisch eten is gezond en vol van smaak. Je kiest voor bio vanwege de duurzame landbouw, het bewustzijn ten aanzien van mens en natuur, of omwille van dierenwelzijn. Daarnaast zijn wij er voor je als je gewoon wil weten waar je eten vandaan komt.
De Balloohoeve is een gezellige en ruime winkel waar je terecht kunt voor bijzondere (eigen) producten, een goed gesprek en kennis van ons bedrijf, die we graag met je delen.
We hebben passie en hart voor bio, volgen geen trends en kiezen voor producten die echt zijn en waar we in geloven. Niet meer en zeker niet minder.

Vlees, groenten en eieren van eigen erf
In onze winkel vindt je veel producten afkomstig van onze boerderij. Op en om het erf scharrelen onze kippen, welke dagelijks zorgen voor verse eieren. Verder zijn de vriezers gevuld met vlees van eigen koeien. Deze koeien zijn in het seizoen in natuurgebied Balloërveld en Kampsheide te vinden, zij lopen daar van april tot en met september. In de winter zijn ze te bewonderen in onze stallen rondom de boerderij. Voor de mensen die geen, of niet altijd vlees eten hebben wij een ruim assortiment vleesvervangers en producten van de vegetarische slager.

Veel van de verse groenten komen uit onze eigen tuin, die gerund wordt door de deelnemers van de zorgboerderij, of uit de regio. Deze producten zijn herkenbaar aan het Puur Noord Nederland logo.

Dagelijks vers brood
Trots zijn we op onze oven, waar we ons eigen brood en koeken in afbakken. Het brood wordt geleverd door bakkerij Zonnemaire, zo hebben we 6 dagen in de week vers brood. Ook serveren wij iedere dag verse koeken bij de koffie of thee op ons terras.

Bijzondere zuivel uit de regio
Ook onze zuivelproducten halen we lekker dichtbij. Dit wordt gemaakt bij Craft Dairy/drentse Aa zuivel. Voorheen kaasmakerij Karwij in Rolde. “Drentse Aa” is een assortiment biologische zuivelproducten, afkomstig uit het Nationaal beek-en esdorpenlandschap Drentsche Aa. De melk wordt op ambachtelijke wijze verwerkt door Drentse Aa zuivel/ Craft Dairy”  Zo hanteert men hier nog het traditionele karnproces bij de bereiding van karnemelk en echte boter. Dit komt niet veel meer voor, zodat de bijzondere, zachte smaak van deze karnemelk steeds zeldzamer wordt. In tegenstelling tot andere zuivelbedrijven worden Drentse Aa producten voornamelijk in glas verpakt.

Onze rauwmelkse kazen  komen van een biologische kaasboerderij Justa uit Stuifzand. De koeien worden daar op biologische wijze gehouden. Maar wij hebben nog meerdere soorten kazen op de plank liggen. Kom daarom gerust een kijkje nemen in de winkel.

We verkopen ook streekproducten die niet biologisch zijn. Zoals Drentse mosterd, honing van de Bijenhof uit Nieuw-Buinen en andere Drentse producten, met en zonder alcohol, die erg leuk zijn om te verwerken in een cadeaumandje.

Dit is slechts een beknopt overzicht van ons assortiment. Wij nodigen u van harte uit om onze winkel te bezoeken en alle mogelijkheden te ontdekken.

Weekaanbiedingen