Rijhal

In 2017 is op het terrein van de Balloohoeve een nieuw multifunctioneel gebouw gezet. Hier vind je onze rijhal die onder meer gebruikt wordt door de zorgboerderij. De rijhal heeft het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport.

Daarnaast is er de gelegenheid voor verenigingen en particulieren om de rijhal te huren. Via ons online reserveringssysteem zijn beschikbaarheid en prijzen te raadplegen.

De rijhal van 20×40 meter is door het gebruik van lichtplaten in het hoge dak, een aangenaam lichte en ruime plek om overdekt te rijden. De vlokkenbodem slepen en sproeien we regelmatig, waardoor de rijomstandigheden gunstig zijn.

De rijhal wordt voorzien van spiegels en er is hindernismateriaal aanwezig. De opzadelplaatsen bieden je de mogelijkheid je paard of pony veilig op te zadelen.

Op de bovenverdieping van het gebouw zijn een vergaderruimte en een informele ontmoetingsruimte/kantine gesitueerd. Er bestaat de mogelijkheid om van deze ruimtes gebruik te maken.

De Balloohoeve is goed bereikbaar en heeft ruime verlichte parkeergelegenheid.

Reserveer rijhal

Voorwaarden verhuur

Wanneer je bij ons de rijhal huurt, wordt er van uitgegaan dat je je houdt aan de volgende regels en afspraken;

  • Komt u paardrijden dan zal voor iedereen vanaf 18 jaar het CTB worden gescand.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht. Het geven van individuele les is niet toegestaan, er mag per keer 1 combinatie in de rijbak. Het verzorgen en individueel rijden van paarden moet altijd doorgaan omwille van het welzijn van de paarden. Indien nodig voor de veiligheid van de ruiter mag dit onder begeleiding van 1 persoon. Ook hiervan zal het CTB gescand worden.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • In de rijhal is longeren niet toegestaan
  • De rijbaanregels die in de rijhal hangen moeten worden gevolgd.
  • Het dragen van een veiligheidshelm is verplicht voor menners en opzittenden.
  • In overleg is er bij ons veel mogelijk; neem gerust contact op.

foto’s – Rijhal, lichtplaten – Opzadelplaats – Hindernismateriaal – Slepen van de bak – Parkeerplaats