Wandelen en fietsen

Camping De Balloohoeve ligt op een prachtige locatie in het dorp Balloo, een eeuwenoud Esdorp midden in het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Dit gebied is op verschillende manieren bereikbaar en toegankelijk voor publiek. Vlakbij onze camping ligt toegangspoort ‘Deurzerdiep’ aan de oude weg tussen Assen en Rolde en is voorzien van een waterspeelplaats en een bijbehorend familiepad (2 km geschikt voor rolstoelgebruikers)

In de onmiddellijke nabijheid bevindt zich het natuurgebied Kampsheide, dat bestaat uit de voormalige landerijen van boerderij Kamps, een oude, op zichzelf staande boerenhoeve. Het natuurgebied is samen met het beekdal Drentsche Aa en het dorp Balloo karakteristiek voor het Drenthe van vroeger. Grafheuvels, hunebeden en de Celtic Fields herinneren hieraan.

Op fietsafstand liggen de plaatsen Rolde en Assen waar u terecht kunt voor uw boodschappen en uiteenlopende activiteiten zoals museumbezoek en uit eten.

Vlakbij Balloo ligt het Balloërveld, een 367 hectare groot heidegebied dat is bewaard gebleven omdat het in 1916 werd aangewezen als militair oefenterrein. Het veld is daarom niet  ontgonnen tot landbouwgebied. Tijdens een wandel- of fietstocht op het Balloërveld kunt u de herder met zijn kudde tegenkomen die er nog dagelijks op uit trekken om het veld te onderhouden.

In de winkel zijn fiets- en wandelroutes aanwezig. Bij ons is de mogelijkheid om fietsen te huren. Wel moeten we hiervan tijdig op de hoogte zijn, zodat de fietsen op tijd rijklaar zijn.