Wat is er te doen

De Balloohoeve is een gemengd agrarisch bedrijf. Naast het houden van Charolais-koeien en paarden wordt er jaarlijks maïs, zetmeelaardappelen en graan verbouwd.

Onze winkel, theeschenkerij en camping nodigt bezoekers uit om op ons bedrijf te komen.

Koeien en paarden
Onze koeien lopen in het natuurgebied. Dagelijks wordt gecontroleerd of de kudde compleet is. Om ervoor te zorgen dat de beesten aan mensen gewend blijven, worden ze uit de hand gevoerd. In de winterperiode staan ze op stal en krijgen daar hun verzorging.

In onze paardenhouderij verzorgt de groep deelnemers de paarden en pony’s in de breedste zin van het woord. Ook is er ruimte voor ontspannende activiteiten met de paarden en pony’s.

Kleindieren
Op onze boerderij hebben we kippen, konijnen, cavia’s en vogels. De dagelijkse verzorging van deze dieren wordt gedaan door deelnemers.

Tuin
In onze moestuin en kas verbouwen we groenten, fruit en kruiden. Het hele jaar door werken we aan het proces van voorbereiden, zaaien, planten, onderhouden en oogsten.

Creatief en koken
Bij slecht weer, ter ontspanning of gewoon omdat we er zin in hebben. Regelmatig zijn we creatief bezig; met klei, papier, natuurlijke materialen. We kiezen een activiteit die past bij het seizoen; waar mogelijk werken we met materiaal uit de natuur.

Elke week wordt er een warme maaltijd bereid en genuttigd voor en door de deelnemers. Ook op andere manieren worden opbrengsten van de boerderij gebruikt.

Natuurbeheer
In het natuurgebied Drentsche Aa lopen onze koeien en doen wij het natuurbeheer.

Het hout wat gekapt wordt zagen we in kleine stukken. Deelnemers en begeleiders mogen dit werk doen als ze de cursus met goed gevolg hebben afgerond. Jaarlijks wordt deze cursus herhaald om veilig te kunnen blijven werken.

Dagindeling
De werkdag wordt begonnen met gezamenlijk koffiedrinken. We bespreken en verdelen het werk van de dag. Er wordt zowel individueel als in groepjes gewerkt. Tijdens de pauzes voor koffie en lunch wordt het volgende dagdeel besproken en verdeeld. Om 16.00 uur sluiten we weer af met een kop koffie of thee.

Iedereen mag zijn eigen tempo aanhouden, er is namelijk geen werkdruk. Hierdoor maakt het ook geen verschil of iemand een halve dag komt of vijf dagen in de week, in overleg is er veel mogelijk.

Naast de genoemde werkzaamheden wordt er ook gekeken wat iemand nog wil leren. Regelmatig bieden we de cursus veilig werken met de motorkettingzaag en veilig werken met de bosmaaier aan. Ook de cursus BHV wordt jaarlijks aangeboden.