Zorgboerderij

Zorgboerderij de Balloohoeve wordt geleid door een enthousiast team dat dagbesteding biedt. Het is een agrarisch middel groot bedrijf met verbreding. De verbreding bestaat uit koffie en theeschenkerij, boerderij winkel, boerencamping, agrarisch natuurbeheer, groentetuin en ijsmakerij. De begeleiding wordt door vaste begeleiders gedaan die een agrarische en/of zorg achtergrond hebben.

Onze missie is om de deelnemer te laten wennen aan de dagstructuur en zo mogelijk terug te brengen in de maatschappij ongeacht tijd. De visie van de Balloohoeve is dat de deelnemer centraal staat en er gekeken word naar de positieve en gezonde kanten van de deelnemer. Ze kunnen ten alle tijden zichzelf zijn en hoeven zich niet te bewijzen.

Het bijzondere aan de Balloohoeve is de rust en de ruimte die er wordt geboden aan de deelnemer waardoor er geen werkdruk ontstaat. Voor elke deelnemer is er werk op maat, hierdoor ontstaat er structuur bij de deelnemer doordat deze min of meer zijn/haar eigen werkzaamheden heeft die dag in dag uit terug komen op de boerderij. Belangrijk is dat het niet uit maakt hoelang een deelnemer bezig is met een activiteit, hierdoor ontstaat een lage werkdruk. De deelnemer geeft zelf aan welke werkzaamheden hem/haar aantrekken. Door de omgeving van de Balloohoeve scheidt deze zich af van andere zorgboerderijen. Deelnemers op de Balloohoeve staan namelijk nauw in contact met mensen van buitenaf, doordat de Balloohoeve midden in een het dorp Balloo ligt.