Organisatie en procedure

Zorgboerderij de Balloohoeve biedt dagbesteding aan volwassenen en jeugdigen met een verstandelijke beperking of een psychische aandoening. Iedereen die een indicatie dagbesteding of begeleiding groep heeft, kan bij ons terecht. Het is belangrijk dat je graag op een boerderij/paardenhouderij werkt. De boerderijwerkzaamheden zijn leidend op ons bedrijf.
De begeleiding wordt gedaan door een enthousiast team van professionele begeleiders. Naast hun diploma in de zorg- en welzijnssector hebben zij kennis van de boerderijwerkzaamheden. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid zijn belangrijk in de begeleiding die wij bieden. We kijken naar wat een deelnemer zelf kan en waar hij of zij ondersteuning nodig heeft. In overleg met de deelnemer bieden wij die ondersteuning. Het team bestaat naast gediplomeerd begeleiders uit stagiaires en vrijwilligers.
Het bieden van structuur, een zinvolle daginvulling en sociale contacten worden als belangrijke speerpunten genoemd door onze deelnemers. Ons bedrijf biedt de mogelijkheid tot ontmoeting met andere mensen maar ook het vinden van de rust in de natuur. De deelnemer kiest in overleg zelf zijn werkzaamheden.
Onze zorgboerderij heeft het kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg en is een SBB-erkend leerbedrijf.

Jaarverslagen (klik op betreffende jaar voor het verslag)

JV 2023

JV 2022

JV 2021

JV 2020